kinder kolacPotrebno je:
za koru:
6 jaja, 80 g šećera, 6 kašika tople vode, 80 g brašna, 1 prašak za pecivo, 20 g kakaoa.
za fil: 1 l mleka, 100 g gustina, 30 g šećera, 1 vanilin šećer, 250 g maslaca, 250 g šećera u prahu.
za glazuru: 250 g čokolade, 150 g maslaca.

Priprema:
Mikserom umutite tri jaja i polovinu šećera, pa lagano umešajte polovinu brašna polovinu kakaoa i pola kesice praška za pecivo. Odmah dodajte tri kašike tople vode, smesu lagano izmešajte i izlijte na pleh veličine 30×40, obložen papirom za pečenje. Pecite u rerni zagrejanoj na 180 stepeni oko 10 minuta. Drugu koru pripremite na isti način. Deo hladnog mleka pomešajte sa šećerom, vanilin šećerom i gustinom, a ostatak mleka zagrejte. Kad mleko provri, umešajte pripremljenu smesu i uz stalno mešanje kuvajte 2-3 minuta. Fil ohladite, a zatim dodajte maslac koji ste prethodno penasto umutili sa šećerom u prahu. Za glazuru zagrejte maslac da zakipi, maknite zatim s vatre, umešajte čokoladu i mešajte dok ne dobijete jednoličnu smesu. Na koru nanesite pola količine pripremljenog fila, na to izlijte pola količine pripremljene glazure, stavite drugu koru, pa ostatak fila i prelijte preostalom glazurom.

OSTAVI KOMENTAR