Torta StracciatellaPotrebno je:
Kora: 8 belanjaka, 8 kašika šećera, 8 kašika brašna, 1/2 praška za pecivo
Fil: 1/2 l mleka, 8 žumanjaka, 2 želatine, 1/2 l slatkog vrhnja, 100 g krupno ribane čokolade za kuvanje, 150 g šećera.
Druge torte sa našeg portala su na glavnoj stranici, a preporuka su i odlični kolači.

Priprema:
Za koru izmutiti bjelanjke sa šećerom, dodati brašno i prašak za pecivo te peći u podmazanom plehu 30 min na 200 C stepeni.Kad je kora pečena preliti je s 1 dl vrelog mleka i pustiti da se hladi.
Za fil namočiti 2 želatin u malo hladne vode.
1/2 l mlijeka zakuhati, a žumanjke i šećer pjenasto izmutiti te preliti s vrelim mlijekomi ne dopustiti da zakuha nego malo držati na vatri da se jaja skuhaju.S tim vrelim preliti želatinu i pustiti da se ohladi (da bude mlako).Izmutiti 1/2 l vrhnja u šlag, te dodati u šlag smesu od želatina, jaja i mleka, dodati krupno ribanu čokoladu.Preliti koru tom smesom te kolač staviti u frižider na par sati da se stisne.

OSTAVI KOMENTAR