rafaelo snite sa hagodamaPotrebno je:
za koru: belanaca 5, šećer 5 kašika, brašno 2 kašike, kokosovo brašno 100 g, prašak za pecivo 1/2 kesice, mleko 300 ml
za fil: žumanaca 5, šećer 7 kasika, vanilin šećer 1 kesica, brašno 2 kašike, gustin 3 kašike, mleko 500 ml, maslac ili margarin 250 g, šećer u prahu 100 g
za fil od jagoda: jagode, 400 g, secer     200 g, puding od jagoda 2 kesice, voda 300 ml,
i još: šlag 100 g, mleko ili voda 200 ml

Priprema:
Umutiti belanca sa šećerom u čvrst sneg, umešati brašno, kokos brašno i prašak za pecivo.Usuti u pleh (25x35cm), podmazan ili obložen papirom za pečenje. Peći oko 15 minuta u rerni zagrejanoj na 180 C.Pečenu koru izvaditi, skloniti papir, pa je vratiti u pleh. Vruću koru preliti hladnim mlekom.Umutiti žumanca sa šećerom i vanil šećerom, dodati malo mleka, gustin i brašno. Preostalo mleko zagrejati, usuti umućenu smesu i kuvati da se zgusne. Dobro ohladiti na sobnoj temperaturi i pomešati sa maslacem ili margarinom umućenim sa prah šećerom.

OSTAVI KOMENTAR