cokoladna-torta4Potrebno je:
375 g margarina, 400 g šećera u prahu, 200 g čokolade, 250 g mlevenog keksa, 12 jaja, 7-8 kašika šećera, 400 g šlaga, mleko ili kisela voda za mućenje šlaga

Priprema:
Ulupati 12 žumanaca sa 200 g šećera u prahu.Posebno umutiti belanca sa šećerom u čvrst šam.U trećoj posudi umutiti margarin sa 200 g šećera u prahu.
Na umerenoj temperaturi otopiti čokoladu, umešati je u umućen margarin, a zatim dodati žumanca i na kraju lagano umešati šam od belanaca.Sjediniti smesu i dodati mleveni keks. Promešati da se dobije ujednačena smesa. Podeliti na dva dela.Jedan deo podeliti na tri dela i ispeći tri kore na 200°C oko 15 minuta.
Šlag umutiti prema uputstvu sa kesice i filovati: kora, fil, šlag, kora.

OSTAVI KOMENTAR