Potrebno je:
za biskvitanu koru: 4 jajeta, 200 g šecera, 4 kašike tople vode, 1/2 kašicice soli, 250 g brašna, 3 kašicice praška za pecivo,
za fil: 3 kašike marmelade od pomorandže, 1 kašika likera od pomorandže, 250 g maslaca, 200 g šecera u prahu, 2 kašike kakaa, 4 žumanceta,
za natapanje biskvinih kora: 2 dl mleka,
za dekoraciju: 50 g kandirane pomorandže, 50 g kandiranih trešanja, 100 g čokoladnih mrvica.
Priprema:
Umutite žumanca, šećer i toplu vodu u penastu smesu. Umutite posebno čvrst šne od belanaca i soli pa ga sjedinite sa žumancima. U smesu dodajte brašno pomešano sa praškom za pecivo. Sastojke lagano izmešajte drvenom varjačom.Pripremite kalup prečnika 26 cm. Namažite ga margarinom i pospite brašnom. U njega sipajte biskvitno testo.Pecite ga trideset minuta na 200° C, u prethodno zagrejanoj pećnici. Biskvitnu koru ostavite da se ohladi pa je presecite na četiri vodoravna dela.Izmešajte marmeladu i liker. Posebno umutite žumanca, šećer u prahu i kakao. Smesu sjedinite sa prethodno napravljenom mešavinom. Posebno umutite maslac pa ga sjedinite sa kremom. Od fila odvojite deo za dekoraciju.

OSTAVI KOMENTAR