torta-sa-mangom-i-kokosomPotrebno je:
za biskvinu koru: 8 jaja, 100 g šećera, 100 g brašna, 20 g gustina, 20 g kakaa,
za fil: 150 g manga iz tegle,2 kašike belog vina, 2 žumanceta, 50 g šećera, 10 g želatina, 0,5 lit. slatke pavlake,
za natapanje biskvitnih kora: 1, 5 dl mleka.
za dekoraciju: 100 g manga iz tegle, 0,5 lit. slatke pavlake, 250 g kokosovog brašna.

Priprema:
Umutite belanca u čvrst šne. Posebno umutite žumanca i šećer u penastu smesu. Pažljivo je sjedinite sa belancima. U smesu postupno dosipajte brašno pomešano sa praškom za pecivo, gustin i kakao. Sastojke lagano izmešajte drvenom varjačom.Pripremite kalup prečnika 26 cm. Namažite ga margarinom i pospite brašnom. U njega sipajte biskvitno testo.Pecite ga trideset minuta na 200° C, u prethodno zagrejanoj pećnici.Mango izvadite iz tegle, isecite ga na kocke i ostavite da se ocedi.U posudu sipajte vino. Dodajte šećer i žumanca pa sastojke izmešajte. Stavite posudu na paru i kuvajte nekoliko minuta.

Zatim dodajte želatin, rastopite ga pa posudu sklonite sa pare. Mango sjedinite sa smesom. Umutite slatku pavlaku pa je umešajte u krem.Ohladjenu koru presecite na dva vodoravna dela. Prvi deo kore stavite na okrugao tanjir. Premažite ga filom pa položite drugi deo kore.Umutite slatku pavlaku pa njome premažite tortu odozgo i sa strane. Pospite je kokosovim brašnom. Ostatak pavlake stavite u špric. Pomoću njega istisnite ružice po gornjem obodu torte. Na ružice stavite po jednu kockicu manga.

OSTAVI KOMENTAR