Potrebno je:
180 g brašna, po 1 kašičica praška za pecivo i vanilin-šećera, 170 g šećera, 170 g šećera, 1,2 dl ulja (najbolje je od kikirikija), 1,2 dl desertnog belog vina, 1 limun, 1 pomorandža, prah šećer, so
za prilog: 50 g marmelade od pomorandži, 3 kašike desertnog vina
Priprema:
Operite pomorandžu i limun, obrišite ih i izrendajte im kore. Šećer i jaja umutite mikserom da dobijete svetlu i penastu masu. Dodajte joj rendane kore i, stalno muteći, naizmenično vino i ulje. Na kraju, dodajte brašno prosejano s praškom za pecivo i malo soli.
Okrugli kalup s pokretnim stranicama i prečnika 20 cm obložite papirom za pečenje, pa u njega sipajte pripremljenu smesu. Pecite tortu 45 minuta u rerni zagrejanoj na 180˚C.
Sačekajte da se torta prohladi, izvadite je iz kalupa i ostavite da se potpuno ohladi na žičanom stalku, pa je pospite šećerom u prahu. Za prilog, poslužite marmeladu pomešanu s vinom.