moka-torta1Potrebno je:
za kore: 4 jajeta, 18 kašika šećera, 24 kašike brašna, 2 kesice praška za pecivo, 2 kašike čokolade u prahu ili kakaoa, 26 kašika mleka
za fil:1 l mleka, 9 kašika šećera, 250 g margarina, 200 g bele čokolade, 200 g mlevenih lešnika, 2 kesice šlag pene
za dekoraciju: čokoladne mrvice

Priprema:
Umutite jaja sa šećerom i svim ostalim navedenim sastojcima, pa od smese ispecite tri kore. Svaku pecite po 10 minuta na 200 stepeni. Za pečenje koristite manji, podmazan i brašnom posut pleh. Kad se kore ohlade, jednu od njih presecite napola. Najbolje je da u tu svrhu koristite jak konac. U mleko stavite margarin, šećer i čokoladu, pa, kad se istopi, dodajte mlevene lešnike i sklonite s vatre.

U međuvremenu umutite šlag. U kalup stavite jednu celu koru, dobro je zalijte vrućim filom i premažite šlagom. Poklopite drugom celom korom i ponovite postupak s tanjim korama. Ako kalup ne zaptiva dobro, stavite ga u veću šerpu kako fil ne bi cureo. Kad se torta dobro ohladi, skinite kalup i premažite je šlagom, a okolo ukrasite čokoladnim mrvicama.

OSTAVI KOMENTAR