Torta-sa-višnjama-i-slatkom-pavlakomPotrebno je:
Kora: 6 jaja, 8 kašika šećera, 3 kašike kakaoa, 8 kašika brašna, 1/2 praška za pecivo, 4 kašike šećera, 300 ml vode
Beli Fil: 250 ml šlag, 250 g bele čokolade
Fil sa višnjama: 200 g šlaga, 200gr višanja, 8 g želatina

Priprema:
Pomešajte dobro jaja, dodajte šećer postepeno i nastaviti sve dok se ne formira pena koja ne teče.
Zatim dodajte žumanca, a zatim zaustavite mikser i dodati brašno, kakao i prašak za pecivo, sjedinite varjačom. sipajte u pleh.
Napravite sirup 4 kašike šećera 300 ml vode, što duže na vri dok se sav i šećer otopi i ušpinuje u sirup, a zatim ostavite da se ohladi.
Pola slatke pavlake zagrevajte pa dodajte u toplo belu čokoladu,prekuvajte pa ostavite da se hladi,kad se ohladi dodajte drugu polovinu izmiksirane slatke pavlake.

Pola slatke pavlake zagrevajte pa mu dodajte izmiksirane višnje,sok ocedite posebno.
Zagrevajte dok ne proključa pa sklonite sa vatre i ostavite da se ohladi.
Razmutite želatin u vodi pa zagrejte malo da se skroz otopi i dodajte filu od visanja. Umešajte drugu polovinu slatke pavlake,izmiksiranu u fil.
Koru presecite na dva dela pa nanesite ceo fil od višanja i preko njega pola fila od bele čokolade,stavite drugu koru pa na nju nanesite drugi deo belog fila.

OSTAVI KOMENTAR