Ferrero-Rocher-tortaPotrebno je:
za kore:
12 jaja, 12 kašika šećera, 4 kesice vanilin šećera, 240 g čokolade za kuvanje, 4 kašike prezli, 12 kašika brašna, 2 kesice praška za pecivo, 12 kašika mlevenih lešnika, 160 g maslaca, 100 ml čokoladnog ili običnog mleka
za fil: 500 ml slatke pavlake, 400 g bele čokolade, 500 g neslanog sremskog sira, 6 kašika mlevenih lešnika, kašičica kakaoa, čokoladno mleko, kajsije iz kompota.
Priprema:
Dobro umutite tri belanceta sa tri kašike šećera. Na pari rastopite 60 g čokolade i 40 g maslaca. Tri žumanceta i kesicu vanilin šećera dobro umutite, pa dodajte kašiku prezli, tri kašike brašna, pola kesice praška za pecivo i tri kašike mlevenih lešnika. Zatim sastavite s rastopljenom čokoladom i na kraju sa snegom od belanaca. Smesu preručite u četvrtasti pleh obložen papirom za pečenje.
Pecite oko 20 minuta na 180 stepeni. Na isti način ispecite još tri kore. Za fil dobro umutite slatku pavlaku i lagano sastavite sa sremskim sirom i rastopljenom belom čokoladom. Dodajte mlevene lešnike. Filujte kore koje ste prethodno poprskali čokoladnim mlekom. U preostali fil umešajte kakao i nafilujte poslednju koru. Na kaju ukrasite kriškama kajsija.

OSTAVI KOMENTAR