POTREBNO JE:
ZA KORU
6 jaja, 6 kašika propasiranog kestena, 6 kašika brašna, kesica vanilin šećera, so
ZA FIL
100 gr maslaca, 200 gr propasiranog kestena, 100 gr šećera, kesica burbon vanilin šećera.
PRIPREMA:
Razdvojte belanca od žumanaca, pa belancima dodajte malo soli, umutite sneg. Žumanca penasto umutite sa šećerom, dodajte kesten, brašno. Lagano umešajte sneg od belanaca. Ispecite koru u podmazanom plehu. Kada je testo pečeno prevrnite ga na vlažnu koru, umotajte i ostavite da se ohladi. Prepolovite da dobijete dve manje kore. Za fil umutite maslac i kesten sa šećerom. Nafilujte svaku koru uzdužno. Odmah urolajte dva tanka rolata, svaki u posebnu krpu. Ostavite da se ohlade i secite na kolutove. Pospite šećerom u prahu.