Bela bajadera

bela-bajaderaSastojci:   

Za kolač

    
150 g. mlevenih oraha, 150 g.mlevenih lešnjaka, 150 g.bele mlečne čokolade, 300 g. šećera, 300 g. mlevenog keksa, 200 g. puter, 150 ml. vode, 50 ml. ruma

Za glazuru
    
350 g. bele čokolade

Priprema:


Zakuvamo vodu, šećer i rum. Odmah maknemo sa vatre. Dodamo ostale sastojke a na kraju, otopljeni puter i otopljenu čokoladu. Dobro promešamo. Pleh obložimo (22×30 cm) pek papirom ili aluminijumskom folijom. Za glazuru otopimo čokoladu i prelijemo. Zagladimo vrućim nožem.

Krem torta sa voćem

 krem torta sa- vocemPotrebno je:
 
500gr mladi neslani sir, 200gr šećer, 500gr slag ili slatka pavlaka, 1 želatin po želji, piškote po želji, voće

Priprema:


Sir, šećer, želatin i umućeni šlag umešati.U to staviti piškote koje se mogu prepoloviti da bi brže omekšale.Dodati voće i staviti u frižider da prenoći. Tortu ukrasiti šlagom i ostatkom voća (može i keksom ili čokoladom).

Krem torta

Krem tortaZa kore:

6 jaja, 200 g šećera, 200 g brašna, pola kesice suvog kvasca, prstohvat soli i 50 g maslaca.

Za krem:

500 g pudinga od vanile, 250 g maslaca i 250 g sezonskog bobičastog voća.

Za dekoraciju:

200 g grubo seckanih prženih badema.
Jaja i šećer sipajte u posudu, pa je položite u drugu posudu do pola napunjenu ključalom vodom, snažno mutite da se masa zgusne, pa je sklonite s ringle i nastavite da mutite dok se masa gotovo ne udvostruči.

Opširnije: Krem torta

Lešnik tortice

b.280.0.16777215.0.stories.recepti.3386-ljenjak-torticePOTREBNO:
Tijesto:

    150 grama maslaca
    250 grama glatkog brašna
    100 grama mljevenih lješnjaka
    100 grama šećera u prahu (može i kristal šećer)
    1 vanilin šećer
    1 jaje

Krema:

    100 grama poprženih mljevenih lješnjaka
    100 grama omekšalog maslaca
    100 grama šećera u prahu
    1 žlica ruma

Opširnije: Lešnik tortice

Šah torta

sah tortaZa koru od čokolade:

250 g maslaca, 250 g šećera, 6 jaja, 300 g brašna, kesica vanilin šećera, 50 g kakao praha i prstohvat soli. Za koru od vanile: 250 g maslaca, 250 g šećera, 6 jaja, 300 g brašna, 2 kesice vanilin šećera i prstohvat soli.

Za čokoladni krem:

200 g čokolade za kuvanje, 200 g slatke pavlake, 10 g maslaca i 200 g čokoladnog namaza, na primer eurokrem.

Priprema:

Penasto umutite žumanca sa šećerom, postepeno dodajte brašno i komadiće maslaca. Posebno umutite čvrst sneg od belanaca sa prstohvatom soli. Pred kraj mućenja stavite kesicu vanilin šećera i sve zajedno lagano pomešajte sa smesom od žumanaca.

Opširnije: Šah torta

Tajnikuvar.rs - 2011.