Torta s malinama

torta-sa-malinamaPOTREBNO JE

Za testo: 100 g margarina, 200 g brašna, 3 kašičice praška za pecivo, 125 g šećera, vanilin šećera, 3 jaja, 100 ml slatke pavlake za fil: 300 g smrznutih malina, pakovanje želatina, 50 g šećera, 250 ml soka od malina

za preliv: 150 g čokolade za kuvanje, 300 ml slatke pavlake, pakovanje učvršćivača za šlag, 25 g bele čokolade

PRIPREMA

Za testo rastopite margarin i ostavite ga da se ohladi. Pomešajte brašno s praškom za pecivo, šećerom i vanilin šećerom. Dodajte jaja, margarin, slatku pavlaku, pa sve dobro umutite. Testo sipajte u podmazani okrugli pleh, poravnajte i pecite na 180 stepeni oko 25 minuta. Koru ohladite i presecite horizontalno po sredini. Pripremite želatin, pa ga pomešajte sa šećerom, sokom od malina i malinama. Masu odmah rasporedite po kori, a odozgo stavite drugu koru. Ostavite tortu 20 minuta da se ohladi. Za preliv izlomite čokoladu i otopite je na pari. Ulupajte slatku pavlaku s učvršćivačem za šlag, pa umešajte čokoladu i time premažite tortu. Ukrasite belom čokoladom i malinama.

Bajadera sa orahom

bajadera-sa-orahomSastojci:   

Svetli deo
    
300 g. šećera, 10 kašika vode, 250 g. margarina, 100 g. mlevenog keksa-biskvita, 250 g. mlevenih oraha ili lešnika

Tamni deo
    
300 g.čokolade, 1 šoljica ulja


Priprema:

Na kratko prokuvajte šećer sa vodom, sklonite i dodajte margarin.

Kada se margarin rastopi, dodajte biskvite i orahe-lešnike i stavite da se dobro ohladi.

Čokoladu zajedno sa uljem otopite na pari.

Pleh obložite folijom i premažite jedan sloj cokolade.

Stavite da se ohladi i onda odozgo stavite svetli deo.

Ostatak čokolade prelijte odozgo i stavite da se dobro ohladi.

Krem torta sa voćem

 krem torta sa- vocemPotrebno je:
 
500gr mladi neslani sir, 200gr šećer, 500gr slag ili slatka pavlaka, 1 želatin po želji, piškote po želji, voće

Priprema:


Sir, šećer, želatin i umućeni šlag umešati.U to staviti piškote koje se mogu prepoloviti da bi brže omekšale.Dodati voće i staviti u frižider da prenoći. Tortu ukrasiti šlagom i ostatkom voća (može i keksom ili čokoladom).

Bela bajadera

bela-bajaderaSastojci:   

Za kolač

    
150 g. mlevenih oraha, 150 g.mlevenih lešnjaka, 150 g.bele mlečne čokolade, 300 g. šećera, 300 g. mlevenog keksa, 200 g. puter, 150 ml. vode, 50 ml. ruma

Za glazuru
    
350 g. bele čokolade

Priprema:


Zakuvamo vodu, šećer i rum. Odmah maknemo sa vatre. Dodamo ostale sastojke a na kraju, otopljeni puter i otopljenu čokoladu. Dobro promešamo. Pleh obložimo (22×30 cm) pek papirom ili aluminijumskom folijom. Za glazuru otopimo čokoladu i prelijemo. Zagladimo vrućim nožem.

Lešnik tortice

b.280.0.16777215.0.stories.recepti.3386-ljenjak-torticePOTREBNO:
Tijesto:

    150 grama maslaca
    250 grama glatkog brašna
    100 grama mljevenih lješnjaka
    100 grama šećera u prahu (može i kristal šećer)
    1 vanilin šećer
    1 jaje

Krema:

    100 grama poprženih mljevenih lješnjaka
    100 grama omekšalog maslaca
    100 grama šećera u prahu
    1 žlica ruma

Opširnije: Lešnik tortice

Tajnikuvar.rs - 2011.