Potrebno je:
4 kiselkaste jabuke, 150 g mesnate slanine isečene na tanke šnite, 150 g mešanog mlevenog mesa, 50 g seckane praške šunke, 20 g maslaca, 40 g struganog parmezana, jedno jaje, 1 dl suvog belog vina, 2 kašike limunovog soka, maslinovo ulje, so, biber i grančice sveže majčine dušice za dekoraciju.
Priprema:
Na vrelom maslacu pržite meso četiri-pet minuta, sipajte vino, sačekajte da alkohol ispari, posolite, pobiberite, promešajte, sklonite s ringle i sačekajte da se malo ohladi. Dodajte strugani parmezan, seckanu prašku šunku i umućeno jaje i ovom mešavinom punite jabuke koje ste prethodno izdubili posebnim nožićem i poprskali limunovim sokom da ne pocrne. Napunjene jabuke pažljivo umotajte u šnite slanine i ređajte u podmazan pleh. Pecite 40 minuta u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Pečene jabuke ukrasite grančicama sveže majčine dušice i servirajte tople.