Potrebno je:
1 šolja ulja
1 srednji patlidžan
420 grama rikota sira
400 ml paradjz sosa
1 čen belog luka, bosiljak i origano po želji
2 kašike prezle
2 kašike narendanog parmezana
Priprema:
Ugrejte ulje, dodajte patlidžan koji ste prethodno pripremili tako što ste ga oljuštili isekli na tanke kolutiće malo posolili i ostavili da dostoji 30tak minuta. Propržite ga sa obe strane po par minuta. Sklonite sa strane i stavite na papirnate salvete da se osuši. Polovinu patlidžana naređajte u podmazani četvrtasti pleh. Premažite rikota sirom ( pola količine). Beli luk izgnječite i dodajte sa sitno iseckanim začinima u paradaj sos, ako želite dodajte soli i bibera i time prelijte sir. poprskajte 1 kašikom parmezana i prezli i ponovite sve tako da završite sa parmezanom i prezlama. Pecite na 200 stepeni oko 30 minuta. Uživajte.