krem sutlijasPriprema:

Pirinač očistiti i oprati, te kuvati u litru vode dok ne omekša a suvišna tečnost ne uvri.Dodati vanil-šećer i šećer, postepeno
dolivati mleko i kuvati na umerenoj temperaturi mešajući povremeno da ne zagori.Sutlijaš kuvati dok tokom mešanja varjača ne počne da ostavlja trag na dnu šerpe.Skloniti ga sa šporeta i ostaviti da se ohladi.U ohlađen sutlijaš dodati šlag od slatke pavlake,polako promešati i posuti cimetom.

Savet plus:
Sutlijaš će upiti još tečnosti prilikom hlađenja, pa ukoliko želite da bude ređi, dodajte tokom kuvanja još malo mleka.
Preporučeno piće: sok od maline

Sastojci

250 g pirinča,1 l vode,7 dl mleka,5 kašika šećera,1,5 dl slatke,pavlake,cimet,2 vanil-šećera

OSTAVI KOMENTAR