Specijaliteti sa majonezomUkoliko pripadate onoj grupi sladokusaca koji na trpezi vole različite kombinacije sa majonezom, probajte ukusno predjelo, jednostavan rolat ili salatu u korpi od kora

Potrebno je:

700 g junećeg jezika, šargarepa, glavica luka, zrno karanfilića, koren celera, veza peršuna, veći paradajz, 40 g maslaca, 2 dl „klasik“ majoneza, 2 kašike vinskog sirćeta, 2 viršle, 50 g kiselih krastavčića, 2 tvrdo kuvana jajeta, so i biber.

Priprema:

Na šporet stavite dve šerpe sa po 2 l vode u svakoj. U jednu šerpu sipajte sve očišćeno povrće i zrno karanfilića, dobro posolite i kuvajte do vrenja. Kada voda u drugoj šerpi proključa položite u nju juneći jezik, kuvajte 30 minuta, ocedite, sačekajte da se ohladi, oljuštite i prebacite u drugu šerpu sa vrijućom supom od povrća. Smanjite temperaturu i kuvajte sat i 20 minuta. Za to vreme pomešajte maslac, vinsko sirće, „klasik“ majonez i strugana jaja. Dodajte seckane kisele krastavčiće i energično mešajte da dobijete homogenu smesu. Kuvani jezik izvadite iz supe, sačekajte da se sasvim ohladi, isecite na tanke šnite, ređajte na poslužavnik i prelijte pripremljenim sosom. Do služenja čuvajte u frižideru.

OSTAVI KOMENTAR