pripremanje-jela-sa-siromSir je i omiljen dodatak jelima. No, kako ga pravilno pripremiti da se istakne svo bogatstvo njegovih okusa i teksture?
Pripremanje jela sa sirom

    * Sir uvijek dodajte na kraju pripreme jela. To posebno vrijedi za umake, rižota i juhe. Jela pripremljena u tavi i pečena jela pospite komadićima ili ribanim sirom tek desetak minuta prije nego što je jelo gotovo.
    * Ribanje sira je lakše ako je sir odgovarajuće temperature. Ne zaboravite: hladan sir se lakše riba.
    * Kad u pećnici pripremate jelo sa sirom, treba je postupno zagrijavati, od najniže do srednje temperature, jer ako sir naglo ugrijete na vrlo visoku temperaturu ili ako ga dulje vrijeme zagrijavate, on će se rastopiti i početi odvajati od jela.
    * Zapamtite: zreliji sirevi znatno su aromatičniji od mlađih sireva i zahtijevaju manje začina.
    * Jela sa sirom pripremana u mikrovalnoj pećnici moraju biti izložena najmanjoj jedinici zračenja, kako bi se spriječilo rastapanje i njegovo odvajanje.
    * Jednostavno povrće može biti elegantno pretvoreno u vrhunsku salatu dodavanjem mrvljenog slanog sira, svježeg kozjeg sira ili naribanog tvrdog sira.
    * Juhe u koje se dodaje prepečeni kruh također se mogu obogatiti ako kruh, po mogućnost stariji, poprskamo s nekoliko kapi maslinova ulja, na njega nasjeckamo komadiće polutvrdog sira i zatim ga prepečemo na roštilju ili na ploči štednjaka.

OSTAVI KOMENTAR