palacinke s piletinom i pecurkamaPotrebno je:
150 g brašna, 1 jaje, 3 g soli, 2 supene kašike ulja, 200 ml mleka, 300 ml mineralne gazirane vode, 2 g sode bikarbone
Za nadev: 250 g belog pilećeg mesa, 200 g pečuraka, 1 paradajz (150 g), 1 praziluk – beli i zeleni deo, biber, 20 g putera, 2 kašike brašna, 400 ml obranog mleka

Priprema:
U odgovarajućoj posudi umutiti jaje, so, ulje, pa postepeno dodavati brašno, a potom mleko i mineralnu vodu, stalno mešajući, vodeći računa da se ne stvore grudvice. Na kraju masi dodati sodu bikarbonu.Palačinke peći u dobro zagrejanom tiganju, prvo jednu stranu 2-3 minuta, a zatim polako okrenuti palačinku i nastaviti pečenje druge strane oko 1 minut. Gotove palačinke redati na veći tanjir.Piletinu iseći na kocke i dinstati na malo ulja, dodadi sitno sečene pečurke i praziluk sečen na kolutove i začiniti.U drugoj posudi rastopiti puter, dodati brašno, malo promešati i lagano naliti mlekom do željene gustine. Sos kuvati 7-8 minuta.Polovinu sosa sipati u piletinu i time filovati palačinke, koje redamo u podmazan pleh. Složene palačinke preliti preostalim bešamelom i po vrhu poredati kolutove paradajza i sve to peći u rerni 15 minuta na 220 stepeni C.

OSTAVI KOMENTAR