Punjeni patlidzanPotrebno je za 4 osobe:
4 patlidžana, 3-4 kašike soka od limuna, 2 glavice crnog luka, 3 kašike ulja, čen belog luka, 150 g pirinča, 500 ml povrtnog bujona, 100 ml suvog belog vina, 7 manjih paradajza, 400 g svinjskih krmenadli, 2 kašike putera, komad od 50 g parmezana, pola veze peršuna, so, biber i prstohvat šećera.

Priprema:
Patlidžane operite i prepolovite po dužini. Kašičicom izdubite meso (ostavite pola cm od kore), isecite na kockice i poprskajte sokom od limuna. U posudi zagrejte dve kašike ulja i kratko propžite usitnjen crni i beli luk.Dodajte kockice patlidžana i dinastajte dva minuta. Umešajte 150 g pirinča, sipajte bujon i belo vino, poklopite posudu i kuvajte oko 20 minuta. Pet paradajza operite, zasecite unakrsno, prelijte kipućom, pa isperite hladnom vodom.
Paradajze oljuštite, izrežite na kockice i dodajte u posudu nekoliko minuta pre kraja dinstanja. Krmenadle operite, prosušite, izrežite na trake duge pet cm, ispržite na preostalom ulju sa obe strane, posolite i pobiberite.

OSTAVI KOMENTAR