Posna pita sa blitvomPotrebno je:
kora za pitu 500 gr, blitve 400 gr,soli 1 kašičica, bibera 1/3 kašiče, biljnog začina 1 kašičica, ulja 1,5 dl, kisele vode 2,5-3 dl, kiselih paprika oko 150 gr

Priprema:
Blitvu oprati i kratko blanširati, pa iseckati. Dodati so, biber i biljni začin.Kore razdvojiti jednu od druge i grupisati po tri za svaki rolat.Filete kiselih crvenih paprika iseci na stapice sirine 1,5 do 2 cm širine.Prvu koru premazati tankim slojem ulja i poprskati kiselom vodom, pa nanetiti iseckanu blitvu.Preko toga staviti drugu koru i ponoviti postupak.Isto uraditi i sa trećom korom, pa uz ivicu kore, celom dužinom, poređati štapiće kiselih paprika, koji će izuzetno doprineti sasvim drugačijem ukusu pite, iako ih ima u sasvim maloj količini.Uviti kore u rolat i staviti u uljem podmazan pleh.Isto uraditi i sa preostalim korama. Od jednog pakovanja kora dobije se 4-5 rolata, zavisno od debljine kora.Gornju površinu rolata ovlaš premazati uljem i peći u rerni oko 15 minuta na 170 stepeni.Kada se prohladi, seći na parčad željene veličine.

OSTAVI KOMENTAR