Jednostavna i brza priprema ovog toplog predjela pikantnog ukusa čine ga više nego odličnim izborom za sve ljubitelje šampinjona i jako začinjene hrane.
Potrebno je:
300 g svežih šampinjona, malo soli, 5 kašika suncokretovog ulja, kašičice djumbira u prahu, malo majoran, malo bibera, 2 čena belog luka, 5 kom listova vinove loze
Priprema:
Obrišite šampinjone čistom krpom, a zatim odvojite drške od kapica.U vatrostalnu posudu sipajte ulje i obložite je vinovim listom.Imajte na umu da je potrebno da vatrostalna ili druga posuda bude prikladna i za posluživanje.Poređajte šampinjone kao na slici kako bi se sok zadržao u njima.
Priprema mešavine začina
Izgnječite beli luk ili ga iseckajte.U posudu u kojoj ste izgnječili luk dodajte so, biber, đumbir, majoran i sve dobro promešajte.Šampinjone pecite 10-ak minuta u rerni na 150°C . Pošto su pečeni, rasporedite smesu začina ravnomerno u svaku kapicu.