Harmonika krompir sa mesnatom slaninom

Potrebno je: 8 velikih krompira, 500-600 g mesnate slanine, 400 g kačkavalja, 100 g maslaca, malo soli i bibera, i 3-4 tvrdo kuvano jaje. Priprema: Krompir oljuštite...

Pljeskavice ili kroketi od patlidžana

Potrebno je: 1 kg patlidžana, oljuštenog i sitno iseckanog, 1 jaje, 2 kašike rendanog sira, 4 kašike mekog brašna, peršun, sitno iseckan, nana, sitno iseckana,...

Zapečeni sendviči

Potrebno je za 4 osobe: 310 ml mleka, četvrtina kašičice rendanog muskatnog oraščića, 8 kriški integralnog hleba, 8 šnita šunke ili pršute, 250 g...

Povrće i tofu sir

Za 4 osobe potrebno je: 450 g tofu sira iseckanog na kocke, 500 g mešavine smrznutog povrća, 550 ml paradajza iseckanog na kocke, 250...
Mocarela u hrskavom pohu

Mocarela u hrskavom pohu

Idealno predjelo, a ako ga poslužite uz sezonsku salatu imaćete kompletan obrok.Potrebno je:300g sveže mocarele, 1 jaje, šolja i po prezli, pola šolje brašna,...
palacinke s piletinom i pecurkama

Palačinke s piletinom i pečurkama

Potrebno je:150 g brašna, 1 jaje, 3 g soli, 2 supene kašike ulja, 200 ml mleka, 300 ml mineralne gazirane vode, 2 g sode...
Paprike punjene pasuljem

Paprike punjene pasuljem

  Potrebno je: 500 g pasulja, 4 glavice crnog luka, 8 kiselih paprika babura iz turšije, biber, ulje, so Priprema: Pasulj skuvajte sa...
pikantni-peceni-krompir

Pikantni sočni pečeni krompir

Potrebno je:4-5 krompira, 2 šargarepa, 1 paziluk, 1-2 čen belog luka, 2 kašike javorovog sirupa, 1 kašika senfa, maslinovo ulje, so biber, vegeta po...
Punjeni patlidzan

Punjeni patlidžan

Potrebno je za 4 osobe:4 patlidžana, 3-4 kašike soka od limuna, 2 glavice crnog luka, 3 kašike ulja, čen belog luka, 150 g pirinča,...
Pogacice sa sunkom i sirom

Pogačice sa šunkom i sirom

Poterbno je:za testo: brašno 1 kg, kvasac 1 kockica, prašak za pecivo 1 kesica,  jogurt 400 ml,  ulje 100 ml, mleko 200 mlza fil:...

Najnoviji Recepti

Sorte ili vrsta vina

Prilikom uzgoja groždja za proizvodnju vina mora da se vodi računa na kvalitet groždja, sorte i klimatske uslove, sistem gajenja i lozna podloga.Groždje je...

Šta treba znati do pripremanje vina

Potrebno je upoznati sa osnovnim pojmovima što se vina tiče bolje razumeti, prepoznati ili ostaviti utisak. Aroma:skup mirisnih sastojaka u vinu koje osećamo čulom mirisa. Aromatizovano...

Šta znamo o pivu?

Pivo je alkoholno piće sa malo procentom alkohola.Širok spektar biološki aktivnih komponenti poreklom iz biljaka nalazi se u pivu.Reć je o fitohemikalijama, posebno o...

Zašto neki ljudi ujutru ne osećaju glad?

Izbor zdravog doručka je neograničen.Tu su sendviči, žitarice, razna peciva, mleko i mlečni proizvodi, pržena jaja, voće i voćni sokovi.Ujutru možete da jedete što...