juneca-supaPotrebno je:
800 g junetine, 1,2 l vode, so, po jedan list kupusa i kelja, grančica celerovog lista, biber u zrnu, glavica crnog luka, 200 g šargarepe, 200 g korena celera, 100 g korena peršuna, na vrh noža muskatnog oraščića, kašika biljnog začina, 2 manja krastavca

 Priprema:
Meso operite, stavite u lonac i nalijte hladnom vodom. Čim voda provri, dodajte so, listove kupusa, kelja, celera, nekoliko zrna bibera i glavicu luka koju ste prethodno prepolovili i zapekli na ringli. Kuvajte oko 60 minuta, a zatim procedite supu. Meso i povrće isecite na komade i vratite u supu. Dodajte očišćen i naseckan koren peršuna i celera, sitno iseckanu šargarepu, muskatni oraščić i biljni začin, poklopite i vratite na ringlu. Kad supa provri, smanjite temperaturu i kuvajte oko 35 minuta. Pred kraj dodajte krastavac očišćen i iseckan na kolutiće.

OSTAVI KOMENTAR