Pileca kisela corbaPotrebni sastojci:

po ukusu peršunovo lišće, sirće
1 jaje
1-šoljica pirinča(od 1 dl)
soli i vegete po ukusu, lorber, krupni biber
po jedan koren šargarepe, peršuna,paštrnak
pileće meso
2 manje glavice crnog luka
1 kašika brašna
1 kašikica slatke crvene mlevene paprike

Priprema jela:

Na masnoći ispržiti dve manje glavice sitno seckanog crnog luka, dodati malo vode i isečeno pileće meso(ja sam kuvala od pola pileta),malo posoliti i uz dodavanje po malo vode dinstati meso.Kada je meso upola izdinstano dodati kašiku brašna, kašikicu slatke crvene paprike, kratko propržiti i naliti vodu(oko 2-2,5 l).Kuvati na laganoj vatri, potom dodati očišćenu zelen(ja sam iseckala šargarepu),opran pirinač , dodati malo lorberovog lista, krupnog bibera.Umutiti jaje(viljuškom), doliti vode da bude bistro i sipati ga kada je čorba već kuvana.Potom dodati sitno seckano peršunovo lišće, sirće po ukusu.Kratko kuvati i služiti…možda i uz ljutu papričicu…

OSTAVI KOMENTAR