Corba-od-zelja-i-pirincaPotrebno je:

300 g zelja, 200 g spanaća, veza majorana, 3 struka mladog luka, dve šargarepe, 150 g pirinča, 1,5 l povrtnog bujona iz kocke, 4 kašike struganog parmezana, 2 kašike maslinovog ulja i so.

Priprema:

Povrće operite, očistite i usitnite. Na vrelom ulju, na umerenoj temperaturi kratko propržite mladi luk, dodajte kašiku vrelog povrtnog bujona i promešajte, a zatim dodajte šargarepu, dinstajte minut-dva, stavite spanać i zelje, promešajte, sipajte preostali povrtni bujon i kada proključa kuvajte 20 minuta, mešajući s vremena na vreme. Zatim dodajte pirinač i nastavite da kuvate još 20 minuta, posolite, pospite seckanim majoranom i struganim parmezanom i servirajte.

OSTAVI KOMENTAR