Potrebno je:
500 g mešavine sušenih pečuraka, 2 veća krompira, 2 struka mladog luka, 2 mlade šargarepe, koren celera, po grančica-dve peršuna, vlašca i majčine dušice, čen belog luka, 1 l goveđeg bujona iz kocke, 3 kašike maslinovog ulja, so i biber.
Priprema:
Pečurke potopite u mlaku vodu i kada nabubre ocedite, osušite i iseckajte na komadiće. Zegrejte ulje, dodajte pola količine seckanog začinskog bilja, luk, beli luk, kolutiće šargarepe i kockice celera i dinstajte nekoliko minuta uz stalno mešanje. Zatim dodajte pečurke, dinstajte još pet minuta, pa dodajte krompir isečen na kockice, prelijte vrelim goveđim bujonom, stavite ostatak seckanog začinskog bilja, posolite, pobiberite i kuvajte još 30 minuta, uz povremeno mešanje. Servirajte toplo.