zelena krem supaPotrebno je:

700 g blitve (može i zelena salata, kopriva, mladi spanać, zelje…), veći krompir, tri struka mladog luka, 3 kašike maslinovog ulja, dve-tri kriške hleba, pola kocke povrtnog bujona, so i biber.

Priprema:

U šerpi zagrejte dve kašike ulja, dodajte seckani mladi luk, blitvu isečenu na trake (kojoj ste prethodno odstranili belu dršku) i krompir isečen na kockice. Posolite, promešajte, prelijte s 6 dl ključale vode, dodajte pola kocke za povrtni bujon, poklopite i kuvajte 20 minuta. U međuvremenu, kriške hleba sa obe strane premažite maslinovim uljem, isecite na kockice i ispecite u rerni da dobiju zlatno-žutu boju. Skuvano povrće vadite šupljom kašikom iz vode u kojoj se kuvalo, preručite u drugu, dublju posudu i izmiksajte, pa vratite u supu, promešajte, rasporedite u posude za serviranje, pospite pečenim kockicama hleba i kolutićima preostalog mladog luka.

OSTAVI KOMENTAR