Domaće zdrave kocke za supuNapravite sami kocke koje dugo da traju i od kojih ćete za čas dobiti ukusnu supu, a potrebno vam je nekoliko grančica peršuna, koren celera, malo sveže mirođije ili bosiljka, šargarepa, čen belog luka i so
Ako želite da se hranite zdravo, a nemate vremena da svakog dana kuvate, bar se s vremena na vreme okrepite supom. Ali ne onom iz kesice, već domaćom koju možete isto tako brzo da spremite.
Najpre u malo vode kuvajte duže pileća krilca dok se voda ne zgusne. U blenderu izmiksajte oprano i očićšeno povrće. Možete da dodate i crni luk ili krompir. Zatim pomešajte vodu u kojoj se kuvala piletina sa pasiranim povrćem i dobro izmešajte. Posolite po ukusu, dodajte i malo bibera ako volite i od te smese napravite kuglice ili kockice. Stavite ih u posudu za led ili u kesice, pa u zamrzivač. Kada poželite supicu, samo izvadite jednu kockicu iz zamrzivača, spustite je u litar ključale vode i kuvajte nekoliko minuta. Biće još ukusnija ako dodate i rezance ili knedle, svežu šargarepu i peršun.

OSTAVI KOMENTAR