portugalska corbaPotrebno je:

450 g kelja, 2 kašike maslinovog ulja, 2 kašike maslaca, 6 krompira, glavica crnog luka, 2 čena belog luka, 1 ljuta kobasica ili 140 g kulena, so i biber po ukusu.

Priprema:

Maslinovo ulje zagrejte u tiganju i na umerenoj temperaturi propržite sitno iseckani crni luk 3 minuta, pa dodajte i usitnjen beli luk i pržite još minut. U duboku šerpu sipajte 2 litra hladne vode, oljuštite krompir, isecite ga na manje komade i stavite u vodu. Pojačajte temperaturu dok ne provri, zatim je smanjite i kuvajte 15-ak minuta dok krompir ne postane mek. Izvadite ga i ispasirajte u blenderu, pa vratite u supu. Zatim očistite i dobro operite listove kelja, pa i njih ubacite u vodu i kuvajte oko 10 minuta. Po ukusu začinite solju i biberom, sipajte čorbu u tanjire i u svaku porciju dodajte jedan do dva deblja koluta kobasice ili nekoliko tankih šnitova kulena.

OSTAVI KOMENTAR