Prolećni kariPotrebno je za 4 osobe:
200 g crvenog sočiva, veza mladog crnog luka, 200 g graška, 2 kašike biljnog ulja, kašika žute kari paste, kašičica smedjeg šećera, 2 kašike ribljeg sosa, 500 ml pilećeg bujona, 400 ml nezasladjenog sojinog mleka, kašičice soka od limete.
Priprema:
Sočivo kratko isperite u hladnoj vodi i ocedite. Mladi luk očistite, operite i izrežite na kolutiće. U voku zagrejte ulje, dodajte kari pastu, šećer i sočivo, kratko ispržite, pa umešajte riblji sos. Odmah sipajte pileći bujon, mleko, sok od limete i kuvajte pet minuta na srednjoj temperaturi, uz povremeno mešanje. Zatim dodajte grašak i mladi luk, promešajte, posolite, pobiberite i dinstajte još nekoliko minuta. Ukrasite listićem nane i servirajte.

OSTAVI KOMENTAR