Gusta Čorba sa sočivomPotrebno je za 4 osobe:
125 g crvenog sočiva, 4 šargarepe (oko 400 g), 6 strukova mladog crnog luka, kašičica putera,čen belog luka, 500 ml povrtnog bujona, 100 g grčkog jogurta, 2 kašike kisele pavlake, vlašac, peršun, so, biber po ukusu.
Priprema:
Šargarepu oljuštite i isecite na tanke kriške. Mladi luk očistite, operite i izrežite na kolutiće, a beli luk sitno naseckajte. U posudi zagrejte puter, stavite seckano povrće i dinstajte na srednjoj vatri tri minuta. Dodajte oprano sočivo, posolite i pobiberite, smanjite temperaturu i kuvajte 10 minuta, uz povremeno mešanje. Peršun i vlašac operite, protresite, usitnite i pomešajte sa jogurtom i kiselom pavlakom. Čorbu servirajte sa kašikom-dve začinjenog jogurta i listićem peršuna.

OSTAVI KOMENTAR