Potrebno je:
manje pile, komad junećeg mesa, šuplja kost, veza zeleni, manji celer, glavica crnog luka, 2 manja krompira, so, 5-6 zrna bibera
Za knedle: 1 jaje, 3 kašike griza, malo ulja, na vrh noža praška za pecivo
Za paradajz sos: malo ulja, kašika brašna, 300 ml paradajz soka, kašičica šećera, so, supa
Priprema:
Pile, junetinu i kost operite, ubacite u lonac, nalijte hladnom vodom i stavite da provri. Kašikom skidajte penu, a kada voda proključa, dodajte očišćenu zelen i oljušten krompir. Luk očistite, prepolovite ga i kratko zapecite na plotni, pa stavite u supu, a onda dodajte i biber u zrnu. Smanjite temperaturu i kuvajte na tihoj vatri oko dva sata. Pred kraj kuvanja posolite supu, procedite je, a meso i povrće složite na tanjir. Viljuškom dobro umutite belance, dodajte žumance i griz, posolite po ukusu i lagano promešajte. Ostavite da odstoji pet minuta, pa najmanjom kašičicom vadite knedle i zakuvajte ih u proceđenoj supi koja ključa. Kašičicu svaki put uronite u vrelu supu. Na zagrejanom ulju propržite brašno, nalijte sokom od paradajza uz stalno mešanje. Dodajte šećer, posolite i nalivajte supom do željene gustine.