turska-krem-corbaPotrebno je:

200 g braon ili narandžastog sočiva, jedna šargarepa, glavica crvenog luka, čen belog luka, kašika slatke crvene paprike, 2 dl paradajz pirea, jedna ljuta papričica, 2 kašike soka od limuna, 4 kašike maslinovog ulja, 2 kašike iseckanog peršuna, kašičica semenki korijandera, morska so i biber po ukusu.

Priprema:

U 0,5 l ključale vode sipajte sočivo koje ste prethodno oprali zajedno sa sitno iseckanim crnim i belim lukom, ljutom papričicom, sipajte nekoliko kapi maslinovog ulja i posolite po ukusu. Kuvajte oko 15 minuta, a zatim dodajte slatku papriku, dolijte još 0,5 l vode i kuvajte još 20 minuta, pa sipajte paradajz pire. Kuvajte još 10 minuta, zatim procedite, ljutu papriku odstranite, a ostalo umutite u blenderu. Vratite u šerpu i sipajte vodu do željene gustine, začinite limunovim sokom i semenom korijandera. Kad provri sklonite s ringle i pospite peršunom. Servirajte toplo.

OSTAVI KOMENTAR