SUPA OD LUKAFrancuzi obožavaju sireve i supe. Njihova luksuzna kuhinja čuvena je po dobrim kombinacijama jela od mesa i povrća. Porbajte naše predloge i sazbajte po čemu je francuska kuhinja toliko specifična i toliko statusna.

Potrebno je:

50 g putera, 4 kašike ulja, 4 veće glavice crnog luka, 1 kašičica šećera, 100 ml belog vina, 2 kašike brašna, 2 l govedjeg bujona, so, biber, 6 kriški prepečenog hleba, 100 g kačkavalja

Priprema:
Zagrejte puter i ulje. Dodajte crni luk isečen na rebra i propržite 2-3 minuta. Dodajte šećer pa lagano pržite još 15-20 minuta, dok luk ne postane svetlosmedj. Dodajte brašno, kratko promešajte, pa dodajte govedji bujon i kuvajte još 30 minuta. Dodati so, biber i vino po želji.Nasecite kriške hleba, malo ih zapecite u rerni, zatim ih izvadite i narendajte preko kačkavalj, pa vratite u rernu da se kačkavalj istopi. Na dno tanjira stavite prepečen hleb, prelijte ga supom i poslužite toplo. 

OSTAVI KOMENTAR