AJNGEMAHT CORBAIako su prve asocijacije na nemačku kuhinju pivo i kobasice, ne smemo da zanemarimo jednu od najinteresantnijih i najukusnijih evropskih kuhinja. Ovo su čorbe i poslastice od testa koje će vam pomoći da upoznate čari velikih kulinarskih majstora.

Potrebno je:
2 pileća krilca, 1 parče belog mesa, 1 kašika ulja, 100 g graška, 3 kašike kukuruza, 3 šargarepe, 1 manji celer, 1 veći paštrnak, 1 glavica crnog luka, 2 čena belog luka, ½ veze peršuna, 10 kašičica griza, 1 jaje, so, biber

Priprema:
Staviti ulje u šerpu da se zagreje, a potom dodati sitno seckani crni i beli luk. Kada luk postane staklast, dodati šargarepu, celer i paštrnak seckane na kockice. Naliti sa oko 1,5 litara vode i ostaviti da se krčka dok povrće ne omekša, a zatim dodati kukuruz i grašak. Kada čorba bude gotova, začiniti je po ukusu, ubaciti sitno seckani peršun i kafenom kašičicom sipati knedle koje ste napravili od griza i jaja. Nakon nekoliko minuta skloniti čorbu s ringle i služiti toplu.

OSTAVI KOMENTAR