corba-od jagnjecih iznutricaPotrebno je:
Jagnjeća džigerica, jagnjeće srce, 2 kašike brašna, 1 dl.mleka, 2 kaf.kašike ljute aleve paprike, 4 kašike kajmaka, soli ili začin, biber,ulje, 1 mala vezica seckanog peršunovog lista,

Priprema:
Operite džigericu i srce, pa stavite u lonac, nalijte sa 7 dl vodc, poklopitc i ostavite da se kuva oko 20 niinuta, na umerenoj vatri. Kada je skuvano izvadite iz lonca i iseckajte na male kockice,  pa vratite u lonac, nalijte mleko,  posolite i pobiberite po ukusu i kuvajte još 10-15 minuta. U malom tiganjčiću zagrejte ulje i na njemu propržite brašno, pa dodajte alevu papriku i lagano sipajte u čorbu uz stalno mešanje. Ostavite da „baci ključ“, 2-3 minuta. sklonite sa vatre  i  pospite seckanim peršunom. Poslužite toplo sa kašikom kajmaka.

OSTAVI KOMENTAR