Engleska ribarska supaPotrebno:
1,5 kg razne morske ribe, 1 koren celera, 2 glavice crnog luka, 10 zrna belog bibera, 2 struka praziluka, 3 češnja belog luka, 2 klinčića, 1 limun,malo aleve paprike, peršunovo lišće, 2 šargarepe, majčina dušica, 2 kašike ulja, 2 dl paradajzpirea, 6 krompira, lovorov list, 10 račića

Priprema:
Ribe očistite, odsecite im glave, a onda odstranite kožu i kosti. Potom odstranjene delove pristavite u malo vode. Riblje filee nakapajte limunovim sokom. Supi od kostiju dodajte so, biber i sve druge začine zajedno sa iseckanim zelenim delovima praziluka. Kuvajte pola sata. Procedite, a potom povrće i odstranjene delove ribe propasirajte. Vratite u supu. Na ulju propržite naseckan luk i beli deo praziluka. Dodajte paradajz pire. Nalijte supu. Oljuštite i iseckajte beli luk, pa ga spustite u supu. Krompir oljuštite i nasecite na kockice, pa i njega spustite u supu. Kad krompir omekša dodajte riblje filee, Prokuvajte. Pospite supu seckanim peršunom, dodajte račiće i poslužite.

OSTAVI KOMENTAR