Juneca-supa-sa-cuftamaPotrebno je:
400 gr. junećih kostiju, 2 šargarepe, 1 srednji celer, 1 peršun, 1 paškanat, 1 zelena paprika, 1 glavica crnog luka, 1 kašika šećera
300 gr. mleveno meso, 1 velika kašika pirinač, 1 žumance, peršun, mirođija, so, biber, paprika

Priprema:
Juneće kosti stavite u hladnu vodu i zagrevajte na šporetu dok ne provri. Dodajte šećer,da se supa ne bi zamutila. Kad provri poskidajte penu pa smanjite vatru i lagano kuvajte. Oljuštite povrće,operite, pa iseckajte, sitno iseckajte luk i stavite u lonac kojem se kuvaju juneće kosti.
Pripremite ćufte: Spojite sve sastojke i začinite po ukusu. Mokrim rukama formirajte male loptice i kuvajte ih odvojeno od supe.
Kad je supa skuvana procedite je,dodajte povrće i mesne ćufte na kraju,pred serviranje.

OSTAVI KOMENTAR