Krem-corba-od-graskaPotrebno je:

3 šargarepe, 2 kašike putera, 2 kese smrznutog graška, 150g kisele pavlake, 200 ml belog vina, so, biber, 1–2 kašike šećera

Priprema:

Očistiti šargarepu i iseći je na nešto deblje kolutove. Rastopiti puter u maloj šerpi i prodinstati šargarepu. Doliti malo vode i poklopiti. Krčkati 15 minuta.
U međuvremenu, u jednom velikom loncu zagrejati vodu i kuvati grašak oko 10 minuta.

Odvojiti pola šoljice zrna za ukrašavanje. U ostalo dodati šargarepu i ispasirati sve u blenderu. Umešati kiselu pavlaku, naliti belo vino, posoliti, pobiberiti i dodati šećer. Servirati supu u činijicama i ukrasiti sa po nekoliko zrna graška. Služiti dok je topla, uz prepečeni hleb.

OSTAVI KOMENTAR