KREM-CORBAPotrebno je:
1 glavica luka, 1 praziluk, 250 g šampinjona, 1 kašika putera, 2 kašike senfa, so, biber, 150 ml neutralne pavlake, 3 grančice peršuna ili lišća od celera

Priprema:
Iseckati crni luk. Praziluk iseći na kolutiće. Očistiti pečurke i iseći na listiće.Zagrejati puter u šerpi, propržiti luk i praziluk, pa dodati malo kasnije i pečurke. Dinstati uz mešanje. Naliti vodom i umešati senf. Posoliti i pobiberiti. Prokuvati, smanjiti vatru i krčkati oko 5 minuta.Umešati neutralnu pavlaku u supu i začiniti još jednom ukoliko je potrebno. Sipati supu u prethodno zagrejane tanjire (u rerni na 100 stepeni). Iseckati peršun (ili lišće od celera) iposuti supu u tanjirima. Servirati uz prepečeni hleb.

OSTAVI KOMENTAR