Potrebno je:
300 g kiselog kupusa ribanca, kašika ulja, glavica crnog luka, kašičica začinske paprike, 1 l mešavine vode i rasola, 2 krompira, 2 para suvih kobasica, so, pola kašičice kima, 200 g kisele pavlake, peršun ili vlašac
Priprema:
Propržite na ulju sitno seckani crni luk. Spustite ribanac i dinstajte oko sat vremena uz povremeno dolivanje mlake vode. Dodajte začinsku papriku mešajući minut-dva. Nalijte ribanac mešavinom vode i rasola, pospite kimom i kuvajte pola sata. U ključalu čorbu dodajte kobasicu isečenu na kolutove i kocke krompira. Nastavite s kuvanjem dok krompir ne omekša. U činiji u kojoj ćete služiti čorbu umutite kiselu pavlaku i polako mešajući, dodajte vruću čorbu, pa po želji pospite seckanim peršunom ili vlašcem.