corba-od-prokeljaPotrebno je:
1 kg prokelja 500 gr krompira 40 gr maslaca 1/4 l supe (npr. kocka) 1/8 l pavlake za kuvanje so biber 150 gr kisele pavlake 75 gr sitno seckane slanine 40 gr maslaca 2 sitne glavice crnog luka

Priprema:
Odstranite spoljne listove sa glavica prokelja i prepolovite ih. Krompir oljustite, operite i iseckajte na kockice. Otopite maslac i prodinstajte prokelj na njemu. Dodajte krompir i kratko proprzite. Dodajte supu i pavlaku, zacinite i ostavite da se kuva na tihoj vatri oko 25 minuta. Skinite sa ringle i dodajte kiselu pavlaku. Proprzite slaninicu na maslacu. Dodajte seckani crni luk i dinstajte sve dok luk ne postane staklast. Rasporedite proprzenu slaninu preko corbe i posluzite.

OSTAVI KOMENTAR