Ajvar sa persunom

Ajvar sa peršunom

POTREBNO JE: 5 kg zrelog paradajza, 400 ml ulja, 400 ml voćnog sirćeta, 150 g šećera, 2 kašike soli, 5 kg samlevene zrele paprike, peršun...
Pikantni namaz

Pikantni namaz

Potrebno je: 1 plavi patlidžan, 2 šake očišćenih oraha, 2-3 kašike sitno iseckanog peršunovog lista, 2 čena belog luka, 1 kašičica kima, prstohvat ljute...
paradajz-sos

Paradajz sos

POTREBNO JE200 ml paradajz soka, 200 ml vode, 2 kašike ulja, pola kašičice šećera, kašika brašna, so PRIPREMANa zagrejanom ulju propržite brašno, pa skinite...
sunka paradajz sos

Sos od paradajza sa šunkom

Potrebno je: 1-2 konzerve pirea od paradajza (konzerva od 400 g),paradajz-piremalo maslinovog ulja,2-3 čena belog luka,desetak listova svežeg bosiljka (ili kašikica sušenog),nekoliko maslina,kašikica kapara...
snjezna kraljica dresing

Snježna kraljica dresing

Sastojci: 200 g 20% vrhnja0,5 DL mlijeka1 VŽ vegeta1 vezica svježeg peršunovog lišča (ili 2 VŽ sušenog peršunovog lišča)1 vezica svježeg vlasca (ili 2...
Sos za testeninu sa gorgonzolom

Sos za testeninu sa gorgonzolom

Potrebno je: 250 g kuvane testenine40 g maslaca1 kašika brašna300 ml mleka100 g gorgonzoleperšunsoPriprema: Maslac otopiti na tihoj vatri. Dodati brašno, upržiti, pa mešajući...
tartar sos

Tartar sos

Potrebno je: 6 jaja6 kašika ulja2 kašike senfa2 kašike kisele pavlake1 limunsoPriprema: Tri tvrdo obarena jajeta propasirati u činiju, dodati 3 presna žumanceta, ulje,...
tzaziki

Tzaziki

Potrebno je: Sitno iseckati peršun, mirođiju i beli luk. Narendati na krupnijoj strani krastavac i sve pomešati sa pavlakom. Dodati kašičicu sirćeta i malo...

Najnoviji Recepti

Ekspres tartar

Potrebno je za 4 osobe: 150 g fileta deverike bez kože, 150 g fileta bakalara bez kože, 150 g fileta brancina bez kože, 1...

Fileti brancina sa agrumima

Potrebno je za 4 osobe: 4 fileta brancina, 1 beli deo struka praziluka, 2 zelena limuna, 2 netretirane narandže, 2 struka mladog luka, 60...
Torta-od-orha-s-tucenim-slatkim-vrhnjem

Torta od oraha s tučenim slatkim vrhnjem

Potrebno je:8 dag šećera, 8 jaja, 15 dag oraha, 5 dag mrvica, malo ruma, masnoća i brašno za oblik, 2 1/2 dl slatkog vrhnja,...
Zacnjeni djuvec

Začinjeni djuveč

Potrebno je za 4 osobe: 400 g mlevenog junećeg mesa, mala glavica karfiola, 250 g brokolija, glavica crnog luka, kašika putera, čen belog luka,...