PUNJENI GREJPFRUT

Punjeni grepfrut

POTREBNO JE 2 grejpfruta, 2 kivija, 2 banane, pola konzerve ananasa, jabuka, 2 belanca, 80 g šećera u prahu, rum PRIPREMA Dva grejpfruta podelite...
vocno-cokoladna-fantazija

Voćno-čokoladna fantazija

Potrebno je: 500 g jagoda, 300 g mlečne čokolade, 20 g butera, po želji šaka seckanih lešnika, badema ili oraha. Priprema: Pleh obložite kolačarskim...
lazne-kriske-lubenice

Lažne kriške lubenice

Potrebno je: 250 g sladoleda od pistaća, 250 g sladoleda od vanile, 500 g sladoleda od malina i 50 g čokolade za kuvanje. Priprema:...
napuljski sladoled cassata napolitana

Napuljski sladoled-Cassata Napolitana

Priprema Voće sitno iseckajte i potopite ga u rum. U veliki kalup sipajte sloj po sloj sladoleda, najpre od vanile, pa od malina i...
kokos krem

Kokos krem

POTREBNO JE 200 g kokosovog brašna, puding od vanile, 5 dl slatke pavlake, 5 dl mleka, 5 listova želatina, vanilin šećer, rum PRIPREMA Listiće...
sladoled sa raznim vocem

Sladoled sa raznim voćem

Ovaj sladoled se može praviti sa raznim voćem (čak i čokoladom, eurokremom i sl.). Sastojci za 5 porcija 2 kisele pavlake (mileram) svaka od...
Panna cotta Desert

Panna cotta- Desert

Panna cotta je jednostavna, brza i tako fina. Ova osvježavajuća slastica odličan je prijedlog za subotnju kavu s prijateljicama ili iznenađenje nakon nedjeljnog ručka....

Najnoviji Recepti

Dečiji koktel

Potrebno je: 1 šolja sok od pomorandže, 1 šolja sok od breskve, 2 kašike soka od limuna, 1 kriška pomarandže, 1 kriška breskve. Priprema: Sokove dobro pomešamo...

Koktel od zove, jagode i limuna

Potrebno je: 20 ml.sirup od jagode, 20 ml.sirup od zove, 150 ml. vode, komadić limuna, ledene kockice, 1-2 kom jagode, malo šećera. Priprema: Ivice čaše potopite u...

Letnji koktel od manga

Potrebno je: 1 veliki komad manga, 2 kom.pomarandže (sok treba iscediti), 1 limun, (sok od limuna),marakuja 200 ml.-prirodan sok, gazirana voda. Priprema: Oljuštimo mango i odvojimo od...

Količina soli u dečijoj ishrani

Odojče i malo dete do 3 godine još uvek ima osetljiv organizam.Bubrezi su najosetljiviji i ne mogu preraditi veće količine soli.Previše soli koji se...