Potrebno je:
kriška lubenice od 800 g, 2 jabuke, 400 g sladoleda po želji, limun, 4 kašike šećera, kašika šećera u prahu, 40 g oljuštenih badema i 40 g čokolade za kuvanje.
Priprema:
Bademe prepolovite i preručite u četvrtastu posudu, obloženu kolačarskim papirom. Šećer prelijte s malo vode i karamelizujte. Kada šećer potamni sipajte preko badema, izravnajte, sačekajte da se masa malo ohladi i stvrdne, pa je pažljivo prebacite na radnu površinu i isecite na 4 trougla. Lubenicu podelite na tanke kriške, uklonite semenke, a pulpu isecite na trouglove. Jabuke isecite na sasvim tanke kriške, prelijte ih limunovim sokom da ne potamne i pospite šećerom u prahu. Na tanjir za serviranje položite okrugli metalni prsten i do vrha ga naizmenično punite slojevima lubenice i jabuka. Prsten pažljivo uklonite i ceo postupak ponovite na još tri tanjira za serviranje. Na vrh svakog ovako dobijenog tornja stavite kuglu sladoleda, pospite struganom čokoladom i servirajte sa trouglićima od ušećerenih badema.