vocno-cokoladna-fantazijaPotrebno je:

500 g jagoda, 300 g mlečne čokolade, 20 g butera, po želji šaka seckanih lešnika, badema ili oraha.

Priprema:

Pleh obložite kolačarskim papirom, stavite čokoladu i buter, pa ih istopite na niskoj temperaturi u rerni.
Kad se istope pomešajte ih da dobijete jedinstvenu smesu. Ako je smesa suviše gusta dodajte kašiku do dve vrele vode i promešajte. Jagode operite, ali ne skidajte peteljku, već je držite i umočite jagodu do 2/3 u istopljenu čokoladu i buter dok su vrući.
Po želji možete da je potom urolate u seckane lešnike, bademe ili orahe. Ukoliko ste se odlučili samo za čokoladu, zadržite nekoliko sekundi jagodu u ruci da se masa malo stegne, pa ređajte jagode na kolačarski papir. Ubacite ih u frižider na sat vremena i poslužite.

OSTAVI KOMENTAR