lazne-kriske-lubenicePotrebno je:

250 g sladoleda od pistaća, 250 g sladoleda od vanile, 500 g sladoleda od malina i 50 g čokolade za kuvanje.

Priprema:

Okruglu keramičku činiju zapremine od oko 1,5 l obložite providnom folijom. Pomoću kašike, koju svaki put kada zahvatite sladoled prvo umočite u toplu vodu, celu činiju obložite sladoledom od pistaća, debljine oko 1 cm.

Pažljivo utapkajte i izravnajte spatulom i činiju odložite na pola sata u zamrzivač. Za to vreme drvenom kašikom snažno izmešajte sladoled od vanile da malo omekša, pa preko sladoleda od pistaća nanesite sloj sladoleda od vanile. Vratite činiju u zamrzivač na još desetak minuta.

U međuvremenu čokoladu otopite na pari i sipajte pedesetak vrelih kapi čokolade u na sobnoj temperaturi blago otopljen sladoled od malina i do vrha napunite činiju. Površinu izravnajte spatulom, prekrijte providnom folijom i ostavite da odstoji u zamrzivaču još 30 minuta. Pre serviranja prevrnite činiju na poslužavnik, uklonite providnu foliju, isecite na kriške i servirajte.

OSTAVI KOMENTAR