Amaretini desertPotrebno je za 4 osobe:
300 g ribizli, 120 g šećera, kesica vanile, 250 g neslanog krem sira, 200 g grčkog jogurta, 2 jaja, 100 g amaretini keksa, 3 kašike seckanih badema, listići nane i 100 g crvenih i crnih ribizli za ukrašavanje.
Priprema:
Ribizle očistite, operite, ocedite, pomešajte sa šećerom i vanilom, ispasirajte štapnim mikserom i procedite kroz cediljku. Krem sir viljuškom izmešajte sa grčkim jogurtom. Žumanca umutite mikserom sa pasiranim ribizlama i umešajte u voćni krem. Zatim dodajte čvrst sneg od belanaca i lagano promešajte. Bademe ispecite u tiganju bez masnoće dok ne dobiju zlatnu boju, sklonite s ringle i ohladite. Polovinu keksa rasporedite u četiri staklene činije, sipajte pola količine krema, pospite pečenim bademima, a zatim dodajte ostatak keksa i krema. Desert ukrasite listićem nane, ribizlama i poslužite.

OSTAVI KOMENTAR