Potrebno je za 4 osobe:
400 g kupina, 5 listova crvenog želatina, sok i rendana kora od limete, 100 g šećera, 150 ml slatke pavlake, 2 belanceta i nekoliko kolutova limete i kupina za ukrašavanje.
Priprema:
Listove želatina omekšajte u hladnoj vodi. Kupine operite, ocedite (neliko komada ostavite za ukrašavanje) i skuvajte sa šećerom, tri kašike vode i sokom od limete, na umerenoj temperaturi oko osam minuta, povremeno promešajte. Sklonite s ringle, malo ohladite i ispasirajte kroz cediljku. Oceđene listove želatina dodajte u voćni pire, zagrejte na laganoj vatri, promešajte i ostavite u frižideru 90 minuta, dok ne počne da se zgušnjava. Za to vreme, izmiksajte slatku pavlaku i rendanu koru od limete. Umutite čvrst sneg od belanaca, sjedinite sa šlagom od slatke pavlake i pažljivo umešajte u krem od kupina. Sipajte u plastične kalupe, prekrijte plastičnom folijom i ohladite još tri sata. Ledeni krem ukrasite kolutovima limete, kupinama i servirajte.