kulen-salataPotrebno je:
400gr sveži smeđi šampinjoni, 200gr kukuruz šećerac, 100gr rukola, 1 glavica zelena salata puterica, 100gr kulen(tanko sečene šnite)
Dressing:
180gr kisela pavlaka, 3-4 supene kašike, devičansko maslinovo ulje po ukusu, so po ukusu, jabukovo sirće

Priprema:
Kukuruz šećerac obarimo kratko u slanoj vodi i ocedimo.Smeđe šampinjone prebrišemo suvim ubrusom, premažemo maslinovim ulje i prepečemo na grilu sa obe strane pa nasečemo na krupnije komade.Zelenu salatu,rukolu i kulen nasečemo na trake.Dressing pripremimo od umućene kisele pavlake sa devičanskim maslinovim uljem, jabukovim sirćetom i so po ukusu.Salatu služimo bez dresinga koji prelivamo tek po posluženoj salati da bi salata ostala sveža i hrskava.

OSTAVI KOMENTAR